Go Back
+ servings

Rund delfiakake

Rund delfiakake er like enkel å lage som den klassiske i brødform. I denne oppskriften bruker vi ikke marsipan og vi har bruker Ritz-kjeks for å få bittelitt salt med i kaken.
Delfiakake rund
porsjoner16

Ingredienser

  • 250 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk mellomstore egg
  • 3 ss sukker
  • 0,5 pakke Ritz kjeks

Pynt

  • 2 pk gelétopper

Fremgangsmåte

  • Kle en rund kakeform på 19 cm i diameter med matpapir eller plastfolie.
  • Hakk sjokolade og smelt sammen med delifiafett i en bolle over et vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
  • Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til blandingen blir jevn and fin.
  • Legg lagvis sjokoladerøre, kjeks og gelétopper i springformen. Start og avslutt med sjokoladerøre. La kaken stivne litt i kjøleskapet, men pass på å pynt kaken med gelétopper, eller ønsket pynt innen kaken stivner helt.

Tips og triks

Når du skal servere kaken, er det enkelt å få fine skiver og du skyller en stor kniv under varmt vann mellom hver kakeskive du skjærer. Husk å tørke knivbladet for hvert kakestykke du skjærer.
Delfiakaken oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 1 - 2 uker. Kaken er også egnet til å fryses ned.
Skriv ut oppskriften