Bountykuler
Hjemmelaget bountykuler er en god julekonfekt som er lett å lage på kort tid. Liker du å lage spiselige julegaver, er disse smakfulle kulene helt perfekt å gi bort i gave. For en variasjon, kan du også bruke ODENSE Ekte marsipan med nougat i midten som dyppes i smeltet sjokolade.
porsjoner20
Ingredienser
- 300 g ODENSE Marsipan med kokos
- 2 ts raspet sitronskall
- 1 ss friskpresset sitronsaft
- 200 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- litt kokos til pynt
Fremgangsmåte
- Kna sammen raspet sitronskall (kun det gule) og sitronsaft inn i marsipanen. Del marsipanen opp i 20 like stor deler (ca. 20 gram), form til runde kuler og legg på et stekebrett med bakepapir.
- Hakk sjokoladen fint og temperer den etter anvisning på pakken, eller les tips om temperering på siden. Vend kulene i sjokoladen. La sjokolade dryppe av før du setter de på en bakeplate med bakepapir. La sjokoladen sette seg litt før du enten drysser på kokos eller ruller de i kokos. Pass bare på at sjokoladen ikke stivner helt, for da er det for sent å ha på kokosen.
Tips og triks
Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 - 18 grader. Holdbarheten er ganske lang - opptil 4 uker.