Hjemmelaget bountykuler er en god julekonfekt som er lett å lage på kort tid. Liker du å lage spiselige julegaver, er disse smakfulle kulene helt perfekt å gi bort i gave. For en variasjon, kan du også bruke ODENSE Ekte marsipan med nougat i midten som dyppes i smeltet sjokolade.
porsjoner20
Ingredienser
300gODENSE Marsipan med kokos
2tsraspet sitronskall
1ssfriskpresset sitronsaft
200gODENSE Mørk Bakesjokolade
littkokos til pynt
Fremgangsmåte
Kna sammen raspet sitronskall (kun det gule) og sitronsaft inn i marsipanen. Del marsipanen opp i 20 like stor deler (ca. 20 gram), form til runde kuler og legg på et stekebrett med bakepapir.
Hakk sjokoladen fint og temperer den etter anvisning på pakken, eller les tips om temperering på siden. Vend kulene i sjokoladen. La sjokolade dryppe av før du setter de på en bakeplate med bakepapir. La sjokoladen sette seg litt før du enten drysser på kokos eller ruller de i kokos. Pass bare på at sjokoladen ikke stivner helt, for da er det for sent å ha på kokosen.
Tips og triks
Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 - 18 grader. Holdbarheten er ganske lang - opptil 4 uker.