Hjemmelaget pizza med røkelaks Hvit pizza med røkelaks er et godt (og kanskje sunnere) alternativ til de mer typiske pizza-toppingene. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, men man kan gjerne bruke både salmalaks, kokt torsk, røkt ørret eller utvannet klippfisk som alternativer. Supert hvis man har noe til overs i kjøleskapet, og gjerne vil […]
porsjoner3
Ingredienser
Topping:
200gkremost med urter
3sscreme fraiche
100gchevre i tynne skiver
6sshakket vårløk
200grøkelaks
Revet mozzarella
Rå spinat
+ salt og pepper
Fremgangsmåte
Klikk på linken til den pizzabunnen du vil lage (i listen over), og følg fremgangsmåten for å bake den valgte pizzabunnen.
Etter at du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen: rør inn 3 ss creme fraiche med kremosten, og fordel blandingen utover bunnen.. Deretter har du på revet mozzarella, og chevre i tynne skiver.
Stek pizzaen i ca 10 minutter på nederste rille i ovnen. Etter steking legger du på røket laks i tynne skiver. Strø over med rå spinat og finhakket vårløk i tynne skiver - og server!
Notes
TIPS!
Litt rømmedressing smaker godt til denne pizzaen. Rør sammen litt rømme og melk, slik at blandingen blir tynnere og drypp over pizzaen innen servering.