Hvit pizza med røkelaks er et godt (og kanskje sunnere) alternativ til de mer typiske pizza-toppingene. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, men man kan gjerne bruke både salmalaks, kokt torsk, røkt ørret eller utvannet klippfisk som alternativer. Supert hvis man har noe til overs i kjøleskapet.
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig:
3dlkaldt vann
0,5dlolivenolje
0,5poseIdun Pizzagjær
1tssukker
500gsiktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
2tsflaksalt
mel (helst durumhvete) til utkjevling
Hvit saus
200gkremost med urter
3sscreme fraiche
+ salt og pepper
Topping:
100gchevre i tynne skiver
6sshakket vårløk
200grøkelaks
revet mozzarella
spinat
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur). Rør ingrediensene til den hvite sausen sammen, og fordel blandingen utover bunnen.. Deretter har du på revet mozzarella, og chevre i tynne skiver.
Stek pizzaen i ca 10 minutter på nederste rille i ovnen. Etter steking legger du på røket laks i tynne skiver. Strø over med rå spinat og finhakket vårløk i tynne skiver - og server!
Tips og triks
TIPS!
Litt rømmedressing smaker godt til denne pizzaen. Rør sammen litt rømme og melk, slik at blandingen blir tynnere og drypp over pizzaen innen servering.