Pizza med røkelaks
Hvit pizza med røkelaks er et godt (og kanskje sunnere) alternativ til de mer typiske pizza-toppingene. I denne oppskriften bruker vi røkt laks, men man kan gjerne bruke både salmalaks, kokt torsk, røkt ørret eller utvannet klippfisk som alternativer. Supert hvis man har noe til overs i kjøleskapet.
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig:
- 3 dl kaldt vann
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 pose Idun Pizzagjær
- 1 ts sukker
- 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
- 2 ts flaksalt
- mel (helst durumhvete) til utkjevling
Hvit saus
- 200 g kremost med urter
- 3 ss creme fraiche
- + salt og pepper
Topping:
- 100 g chevre i tynne skiver
- 6 ss hakket vårløk
- 200 g røkelaks
- revet mozzarella
- spinat
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
- Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
- Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
- Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur). Rør ingrediensene til den hvite sausen sammen, og fordel blandingen utover bunnen.. Deretter har du på revet mozzarella, og chevre i tynne skiver.
- Stek pizzaen i ca 10 minutter på nederste rille i ovnen. Etter steking legger du på røket laks i tynne skiver. Strø over med rå spinat og finhakket vårløk i tynne skiver - og server!