Go Back
+ servings

Fire oster pizza

Pizza med fire oster også kalt Quattro Formaggi på italiensk, er rett og slett en pizza med tomatsaus toppet med fire forskjellig oster.  Hvilke oster du velger å bruke er en smak og behag, men på den klassiske varianten brukes mozzarellaost, ricotta, gorgonzola og parmesan. Istedet for ricotta- og parmesan ost, bruker vi i denne oppskriften […]
Fire oster pizza
porsjoner3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3- 4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 250 g mozzearella ost
  • 135 g smuldret gorgonzola ost
  • 130 g cheddar ost (eller ricotta ost)
  • 130 g brie i tynne skiver (eller parmasan ost)
  • 12 stk cherrytomater delt i to

Fremgangsmåte

  • Velg i første omgang hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer.
  • Når du har valgt hvilken pizzabunn du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen for å lage pizzaen.
    Ha først på tomatsaus og deretter på osten. Du kan velge om osten fordeles jevnt ut over hele pizzaen eller om pizzaen deles i fir like store deler hvor de forskjellige ostene legges på hver del. Del cherrytomatene i to og fordel på pizzaen. Dryss på litt malt pepper innen steking.
  • Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter og ha på frisk basilikum etter steking og servér!
Skriv ut oppskriften