Fire oster pizza
Pizza med fire oster også kalt Quattro Formaggi på italiensk, er rett og slett en pizza med tomatsaus toppet med fire forskjellig oster. Hvilke oster du velger å bruke er en smak og behag, men på den klassiske varianten brukes mozzarellaost, ricotta, gorgonzola og parmesan. Istedet for ricotta- og parmesan ost, bruker vi i denne oppskriften […]
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3- 4 porsjonspizzaer:
- 200 g tomatsaus
- 250 g mozzearella ost
- 135 g smuldret gorgonzola ost
- 130 g cheddar ost (eller ricotta ost)
- 130 g brie i tynne skiver (eller parmasan ost)
- 12 stk cherrytomater delt i to
Fremgangsmåte
- Velg i første omgang hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer.
- Når du har valgt hvilken pizzabunn du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen for å lage pizzaen.
Ha først på tomatsaus og deretter på osten. Du kan velge om osten fordeles jevnt ut over hele pizzaen eller om pizzaen deles i fir like store deler hvor de forskjellige ostene legges på hver del. Del cherrytomatene i to og fordel på pizzaen. Dryss på litt malt pepper innen steking. - Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter og ha på frisk basilikum etter steking og servér!