Påskebrød formet som søte harer er artig å lage til frokostbordet. Har du barn i familien, la gjerne barna være med på å forme harene – de vil elske det! Vil du bake mer godt til påsken? – SE DE INSPIRERENDE OPPSKRIFTENE Slik former du haren: KROPP – Trill en pølse som du former som […]
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Tilsett et sammenpisket egg og honning (eller sirup).
Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet, eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del den i 16 like store deler (ca. 80 gram), som igjen deles i 4 deler med økende størrelse – til kropp – hode, øre og hale (last ned pdf for beskrivelse). Legg påskeharene på et stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 60 minutter, eller til de er blitt dobbelt så store.
Pensle med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter.
Notes
Baketips!
Ved bruk at bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst, vil baksten holde seg fersk og god i minst 2 - 3 dager!