Go Back
+ servings

Bountykuler

Hjemmelaget konfekt Hjemmelaget bountykuler er en god julekonfekt som er lett å lage på kort tid. Liker du å lage spiselige julegaver, er disse smakfulle kulene helt perfekt å gi bort i gave. For en variasjon, kan du også bruke ODENSE Ekte marsipan med nougat i midten som dyppes i smeltet sjokolade. HVOR LANG HOLDBARHET […]
Bountykuler på en tallerken.
porsjoner20

Ingredienser

  • 300 g ODENSE Marsipan med kokos
  • 2 ts raspet sitronskall
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 200 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
  • litt kokos til pynt

Fremgangsmåte

  • Start med å vaske hendene dine, for her skal det knas!
  • Kna sammen raspet sitronskall (kun det gule) og sitronsaft inn i marsipanen. Del marsipanen opp i 20 like stor deler (ca. 20 gram), form til runde kuler og legg på et stekebrett med bakepapir.
  • Hakk sjokoladen fint og temperer den etter anvisning på pakken, eller les tips om temperering på siden. Vend kulene i sjokoladen. La sjokolade dryppe av før du setter de på en bakeplate med bakepapir. La sjokoladen sette seg litt før du enten drysser på kokos eller ruller de i kokos. Pass bare på at sjokoladen ikke stivner helt, for da er det for sent å ha på kokosen.

Notes

TIPS!

Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 - 18 grader. Holdbarheten er ganske lang - opptil 4 uker.
Skriv ut oppskriften