Go Back
+ servings

Red velvet muffins

Oppskrift på saftige Red velvet muffins Red velvet muffins er er flott skue med sin kraftige røde farge. Dette er gode og saftige muffins med en smakfull ostekrem på toppen. Velg om du vil lage Red velvet muffinsene i middels eller stor former.  Muffinsen passer perfekt å lage til Valentine, jul eller morsdag.
Nystekte red velvet muffins med krem og kakepynt i røde hjerteformer.
porsjoner18

Ingredienser

  • 2 stk romtempererte egg
  • 300 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 1 ss hvitvinseddik eller vanlig 5 % lys eddik
  • 1 dl raps- eller soliskkeolje
  • 3 dl lett-rømme
  • litt rød konditorfarge

OSTEKREM TIL MUFFINSENE

  • 400 g kremost naturell (eks. Philadelphia)
  • 150 g romtemperert meierismør
  • 500 g melis
  • 2 ss vaniljsukker

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader.
  • Pisk romtempererte egg og sukker sammen til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle først, ha deretter i eddik, olje og rømme før det blandes forsiktig sammen med eggedosisen.
  • Sett middels store muffinsformer på stekebrett, og fordel røra i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 - 15 minutter. Bruker du stor muffinsformer, må steketiden økes med ca. 5 minutter. Avkjøl muffinsene på en bakerist etter steking.
  • OSTEKREM
    Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen med en håndmikser til den er glatt og luftig.
  • Fyll en sprøytepose (gjerne med en stjernetupp) med ostekremen, og pynt muffinsene med den mengden du ønsker. Dryss på kakepynt til slutt!

Notes

TIPS!

Muffinsene er egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Tin muffinsene 1 - 2 timer på kjøkkenbenken før du legger på ostekrem og pynter til før servering!
Skriv ut oppskriften