Red Velvet Cupcakes
Red Velvet Cupcakes er er flott skue med sin kraftige røde farge. Dette er gode og saftige cupcakes med en smakfull ostekrem på toppen. Velg om du vil lage Red Velvet Cupcakes i middels eller stor former. 🩷
porsjoner18
Ingredienser
Muffins
- 2 stk romtempererte egg
- 300 g sukker
- 200 g hvetemel
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 1 ss hvitvinseddik eller vanlig 5 % lys eddik
- 1 dl raps- eller soliskkeolje
- 3 dl lett-rømme
- litt rød konditorfarge
Ostekrem
- 400 g kremost naturell ((eks. Philadelphia))
- 150 g romtemperert meierismør
- 500 g melis
- 2 ss vaniljsukker
Fremgangsmåte
Muffins
- Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader.
- Pisk romtempererte egg og sukker sammen til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle først, ha deretter i eddik, olje og rømme før det blandes forsiktig sammen med eggedosisen.
- Sett middels store muffinsformer på stekebrett, og fordel røra i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 - 15 minutter. Bruker du stor muffinsformer, må steketiden økes med ca. 5 minutter. Avkjøl muffinsene på en bakerist etter steking.
Ostekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen med en håndmikser til den er glatt og luftig.
- Fyll en sprøytepose (gjerne med en stjernetupp) med ostekremen, og pynt muffinsene med den mengden du ønsker. Dryss på kakepynt til slutt!
Tips og triks
Muffinsene er egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Tin muffinsene 1 - 2 timer på kjøkkenbenken før du legger på ostekrem og pynter til før servering!