Red velvet-kake er både en merkelig og god kreasjon. Det sies at oppskriften kommer fra Viktoriatiden i Sørstatene. Det var populært å lage kakebunner med en myk og jevn tekstur som de kalte “velvet”. Meltypene var litt grove på den tiden, men de oppdaget at det hjalp å tilsette til kakao, for syren i kakaoen brøt opp det grove melet. Kakaoen på den tiden var ustabil, og det hendte at den reagerte med syren i kakerøren og farget kaken rød. I ettertid blir kakaoen prosessert så den er stabil og oppfører seg likt hver gang man baker med den. Derfor begynte man å tilsette rød konditorfarge for å få den karakteristiske fargen på kakebunnen. For denne oppskriften var det verdt å beholde. Disse muffinsene har en mild sjokolade og vaniljesmak, er saftige og har en deilig topping med kremost. Perfekt til å for eksempel feire valentines med. ❤️
Pisk smør, sukker og vanilje til det begynner å bli litt lyst. Pisk inn ett egg av gangen. Skrap ned røre fra sidene av bollene mellom eggene. Sikt hvetemel og kakao sammen i en bolle. Rør konditorfarge ut i kulturmelken eller kefiren.
Bland det tørre inn i røren, og rør til slutt inn det våte. Rør Idun Natron og eddik sammen i en skål til det begynner å boble. Pisk inn i røra.
Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall, og fyll muffinsformene ¾ opp.
Stek midt i ovnen i 18-20 minutter.
Ostekrem
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskin til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Akkurat nok til at kremen blir ganske fast. Sprøyt kremen på muffinsene med det samme.
Ha kremen i en sprøytepose med ønsket tipp, og sprøyt krem på hver muffins. Pynt etter hjertens lyst. 🩷
Tips og triks
Muffinsene er egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Tin muffinsene 1 - 2 timer på kjøkkenbenken før du legger på ostekrem og pynter til før servering!