Go Back
+ servings

Churros

Churros er noen skikkelige godbiter som passer fint å dyppe i smeltet sjokolade, servere sammen med is, eller bare spise de som de er. Nytes best nystekt!
Churros dyppet i smeltet sjokolade.
porsjoner4

Ingredienser

  • 2,5 dl vann
  • 80 g smør eller margarin
  • 0,25 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 stk egg
  • 8 dl solsikkeolje til fritering

Sjokoladesaus:

  • 100 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade eller annen kokesjokolade
  • 2 dl fløte

Fremgangsmåte

  • Ha vann, salt, sukker, smøret i en kjele. Kok opp og rør inn mel og vaniljesukker til alt er blandet godt sammen. 
  • Ta kjelen av varmen og rør til deigen blir smidig. Avkjøl deigen før eggene røres kraftig inn.
  • Ha deigen over i en sprøytepose med en stor stjernetyll.
  • Bland sukker og kanel i en dyp asjett. 
  • Varm opp solsikkeolje i en kjele til 180 grader.
  • Trykk deigen stykkevis ut av posen og ned i oljen. Friter de på begge sider til de har fått en gyllen farge. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir og avkjøl før de vendes i sukkerblandingen.
  • Sjokoladesaus:
    Hakk sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele, trekk til siden og legg i sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Skriv ut oppskriften