Churros er noen skikkelige godbiter som passer fint å dyppe i smeltet sjokolade, servere sammen med is, eller bare spise de som de er. Nytes best nystekt!
porsjoner4
Ingredienser
2,5dlvann
80gsmør eller margarin
0,25tssalt
200ghvetemel
80gsukker
3stkegg
8dlsolsikkeolje til fritering
Sjokoladesaus:
100gODENSE Mørk 55 % Sjokolade eller annen kokesjokolade
2dlfløte
Fremgangsmåte
Ha vann, salt, sukker, smøret i en kjele. Kok opp og rør inn mel og vaniljesukker til alt er blandet godt sammen.
Ta kjelen av varmen og rør til deigen blir smidig. Avkjøl deigen før eggene røres kraftig inn.
Ha deigen over i en sprøytepose med en stor stjernetyll.
Bland sukker og kanel i en dyp asjett.
Varm opp solsikkeolje i en kjele til 180 grader.
Trykk deigen stykkevis ut av posen og ned i oljen. Friter de på begge sider til de har fått en gyllen farge. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir og avkjøl før de vendes i sukkerblandingen.
Sjokoladesaus
Hakk sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele, trekk til siden og legg i sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.