Churros
Churros er noen skikkelige godbiter som passer fint å dyppe i smeltet sjokolade, servere sammen med is, eller bare spise de som de er. Nytes best nystekt!

porsjoner4
Ingredienser
- 2,5 dl vann
- 80 g smør eller margarin
- 0,25 ts salt
- 200 g hvetemel
- 80 g sukker
- 3 stk egg
- 8 dl solsikkeolje til fritering
Sjokoladesaus:
- 100 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade eller annen kokesjokolade
- 2 dl fløte
Fremgangsmåte
- Ha vann, salt, sukker, smøret i en kjele. Kok opp og rør inn mel og vaniljesukker til alt er blandet godt sammen.
- Ta kjelen av varmen og rør til deigen blir smidig. Avkjøl deigen før eggene røres kraftig inn.
- Ha deigen over i en sprøytepose med en stor stjernetyll.
- Bland sukker og kanel i en dyp asjett.
- Varm opp solsikkeolje i en kjele til 180 grader.
- Trykk deigen stykkevis ut av posen og ned i oljen. Friter de på begge sider til de har fått en gyllen farge. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir og avkjøl før de vendes i sukkerblandingen.
Sjokoladesaus
- Hakk sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele, trekk til siden og legg i sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.