Search
Close this search box.

Churros

Churros er noen skikkelige godbiter som passer fint å dyppe i smeltet sjokolade, servere sammen med is, eller bare spise de som de er. Nytes best nystekt!
Churros dyppet i smeltet sjokolade.
porsjoner4

Ingredienser

  • 2,5 dl vann
  • 80 g smør eller margarin
  • 0,25 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 stk egg
  • 8 dl solsikkeolje til fritering

Sjokoladesaus:

  • 100 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade eller annen kokesjokolade
  • 2 dl fløte

Fremgangsmåte

  • Ha vann, salt, sukker, smøret i en kjele. Kok opp og rør inn mel og vaniljesukker til alt er blandet godt sammen. 
  • Ta kjelen av varmen og rør til deigen blir smidig. Avkjøl deigen før eggene røres kraftig inn.
  • Ha deigen over i en sprøytepose med en stor stjernetyll.
  • Bland sukker og kanel i en dyp asjett. 
  • Varm opp solsikkeolje i en kjele til 180 grader.
  • Trykk deigen stykkevis ut av posen og ned i oljen. Friter de på begge sider til de har fått en gyllen farge. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir og avkjøl før de vendes i sukkerblandingen.

Sjokoladesaus

  • Hakk sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele, trekk til siden og legg i sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top