Go Back
+ servings

Glutenfri kake

Glutenfri kake med deilig nøttebunn, vaniljekrem og sommerens friske frukter. Mmm...
Glutenfri kake med vaniljekrem og jordbær.
porsjoner13

Ingredienser

GLUTENFRI MANDELBUNN

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg

VANILJEKREM

  • 1 dl kremfløte
  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 4 dl melk (du kan også bruke laktosefri vaniljekrem)
  • 3 ss sukker
  • 1 kurv frisk jordbær eller annen frukt

Fremgangsmåte

  • MANDELBUNN
    Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
  • Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
  • Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.
  • VANILJEKREM
    Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
  • Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!

Notes

TIPS!

Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.
Skriv ut oppskriften