Go Back
+ servings

Grove scones

Grove scones er supergodt med søtt pålegg som syltetøy eller brunost - prøv selv!
Nystekte grove scones med syltetøy på en hvit asjett.
porsjoner12

Ingredienser

DEIG

  • 220 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 20 g lettkokte havregryn
  • 1 ss havrekli
  • 3 ts bakepulver
  • 20 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kefir
  • 100 g kaldt smør

PENSLING

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, smuldre inn smøret og tilsett kefirmelken til slutt. Bland deigen raskt sammen uten å elte den for mye. Deigen skal være litt klissete.
  • Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og klapp den ut til en tykkelse på ca. 3 - 4 cm med håndflaten. Stikk ut runde scones med en utstikker eller et kjøkkenglass. Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og la de hvile i 20 minutter. Pensle toppene med sammenvispet egg.
  • Stek sconsene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøles på en bakerist etter steking.

Notes

TIPS!

Deigen kan oppbevares i 1 - 2 dager i kjøleskapet i en lufttett boks. Når du skal bake med den, la den romtempereres i en halvtime før du baker scones av den.
Skriv ut oppskriften