Go Back
+ servings

Eltefritt brød

Dette eltefrie brødet er et supersaftig og virkelig godt brød - til hverdags eller fest!
Dame som holder et nystekt eltefritt brød.
porsjoner1

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, men vær forsiktig så gjæren ikke kommer i berøring med saltet. Tilsett vannet litt og litt, og rør godt sammen for hånd.
  • Dekk bollen til med plastfolie og la deigen stå til heving på kjøkkenbenken i ca. 12 - 18 timer, eller til den er dobbel så stor.
  • Legg deigen på kjøkkenbenken med litt mel og fold deigen sammen et par ganger. Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndklede og plast. Hev videre i 1-2 timer eller til deigen er dobbelt så stor.
  • Sett i mellomtiden oven på 250 grader og sett i en støpejernsgryte eller en ildfast form med lokk i ovnen, siden denne må gjennomvarmes i forkant av stekingen. Pensle gryten eller formen men olivenolje før steking.
  • Ta støpejerngryten ut fra ovnen og legg forsiktig i deigen, men vær forsiktig det er varmt. Strø eventuelt litt mel over brødet med en sil som dekor. Sett på lokket og sett gryten på nederste rille i ovnen. Senk temperaturen til 230 grader.
  • Stek brødet med lokk i 30 minutter, ta av lokket og stek videre i ca. 15 minutter. Ta brødet ut av gryten etter steking og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften