Go Back
+ servings

Pannekake kake med krem

Pannekake-kake med krem! En artig og enkel sommerdessert, som man kan lage uten de store forberedelsene. 
Pannekake kake med krem og friske jordbær på toppen.
porsjoner8

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 130 g smør eller margarin
  • 490 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 6,5 dl melk
  • 6 stk egg

Fyll:

  • 2 dl kremfløte
  • Jordbær- eller bringebærsyltetøy
  • Friske bær til pynt

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele og sett til siden.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, egg og smeltet smør i en annen bolle og rør sammen. Hell det våte i det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri pannekakerøre. Hvis du synes røra er for tykk, kan du spe på med litt mer melk. La røren svelle i 10 minutter før steking i stekepannen.
  • Stek tynne pannekaker i en stekepanne på nokså sterk varme. Bruk gjerne litt smør under stekingen. La pannekakene avkjøle helt etter steking. Lag kaken ved å legge pannekaker lagvis med syltetøy og pisket på annenhver pannekake. 
  • Servér gjerne pisket krem eller en god vaniljeis ved siden av!
Skriv ut oppskriften