Pannekake-kake med krem
Pannekake-kake med krem! En artig og enkel sommerdessert, som man kan lage uten de store forberedelsene.
porsjoner8
Ingredienser
Pannekakerøre
- 130 g smør (eller margarin)
- 490 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 ss sukker
- 0,5 ts salt
- 6,5 dl melk
- 6 stk egg
Fyll
- 2 dl kremfløte
- Jordbær- eller bringebærsyltetøy
- Friske bær til pynt
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele og sett til siden.
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, egg og smeltet smør i en annen bolle og rør sammen. Hell det våte i det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri pannekakerøre. Hvis du synes røra er for tykk, kan du spe på med litt mer melk. La røren svelle i 10 minutter før steking i stekepannen.
- Stek tynne pannekaker i en stekepanne på nokså sterk varme. Bruk gjerne litt smør under stekingen. La pannekakene avkjøle helt etter steking. Lag kaken ved å legge pannekaker lagvis med syltetøy og pisket på annenhver pannekake.
- Servér gjerne pisket krem eller en god vaniljeis ved siden av!