Pannekake-kake med krem! En artig og enkel sommerdessert, som man kan lage uten de store forberedelsene.
porsjoner8
Ingredienser
Pannekakerøre
130gsmør(eller margarin)
490ghvetemel
1tsvaniljesukker
1,5sssukker
0,5tssalt
6,5dlmelk
6stkegg
Fyll
2dlkremfløte
Jordbær- eller bringebærsyltetøy
Friske bær til pynt
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele og sett til siden.
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, egg og smeltet smør i en annen bolle og rør sammen. Hell det våte i det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri pannekakerøre. Hvis du synes røra er for tykk, kan du spe på med litt mer melk. La røren svelle i 10 minutter før steking i stekepannen.
Stek tynne pannekaker i en stekepanne på nokså sterk varme. Bruk gjerne litt smør under stekingen. La pannekakene avkjøle helt etter steking. Lag kaken ved å legge pannekaker lagvis med syltetøy og pisket på annenhver pannekake.
Servér gjerne pisket krem eller en god vaniljeis ved siden av!