Go Back
+ servings

Pizzaboller

Pizzaboller er enkelt å lage, også smaker de så godt! De er like godt egnet i matpakken som til turmat eller fredagskos.
Nystekte pizzaboller på en tallerken i treverk.
porsjoner10

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ss sukker
  • 25 g fersk gjær original
  • 25 g romtemperert smør
  • 1 stk egg
  • 3,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør i terninger.
  • Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.
  • Del deigen deigen i 20 like store deler. Trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Trykk deigemnene litt flate med håndbaken. Dekk til med plast og etterhev bollene i ca. 45 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
  • Smør tomatsaus på toppen av bollene og legg på hakket skinke, tomat og revet ost. Ønsker du å ha på annet fyll, kan du selvsagt velge å gjøre det. Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

TIPS!

Lag din egen pizzasaus eller kjøp en som er klart til bruk. Til fyll kan du gjerne bruke rester fra kjøttpålegg og grønt i kjøleskapet!
Skriv ut oppskriften