Julepizza med ribbe, julepølse eller rosenkål? Tro det eller ei, rundt juletider er den tiden det spises mest pizza. I mangel på tid er nok pizza en lettvint løsning for mange mellom slagene. Restene fra ribba brukes som fyll på pizzaen – en skikkelig julepizza!
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.
Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm imellomtiden ovnen til 230 grader.
Kjevle deigen ut til en stor leiv og stikk ut i små eller store hjerteformer. Ha på pizzaaus, strø på revet ost og legg på resten av fyllet.
Pizzahjertene stekes på midterste rille i ovnen i ca. 8 - 12 minutter
Tips og triks
Tips!
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Pizzagjær, er det enklere å kjevle ut deigen slik at den ikke trekker seg så lett sammen under utkjevling. Man kan selvfølgelig bruke den originale gjæren hvis du ikke har den magiske pizzagjær for hånden.