Go Back
+ servings

Pizzadeig i langpanne

Pizzadeig i langpanne er praktisk å lage når flere skal spise pizza sammen. En langpannepizza rekker til 3-4 personer. I våre oppskrifter på pizzadeiger, bruker vi pizzagjær som gjør at deigen blir lettere å kjevle ut. Har du ikke pizzagjær får hånden, kan man selvsagt bruke original tørr eller fersk gjær.
Pizzadeig i langpanne med pizzasaus.
porsjoner3

Ingredienser

PIZZADEIG

  • 400 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 2,5 ts pizzagjær
  • 0,5 ts salt
  • 2,3 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.
  • Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til dobbelt størrelse.
  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Kjevle pizzadeigen ut til en langpannepizza. Dette er kanskje enklest å gjøre rett på bakepapiret. Det er da lurt å fukte benkeplaten med litt vann under bakepapiret, slik at det ikke sklir så lett under kjevlingen. Legg den utkjevlede pizzabunnen over i langpannen, og smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket pizzafyll.
  • Stek langpannepizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 15 minutter.

Notes

TIPS!

Skal du steke to langpanner samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.
Skriv ut oppskriften