Go Back

Bananmuffins

Bananmuffins til matpakken! Med disse kan man snike med en muffins eller to i matpakken, siden det meste av det søte kommer fra bananer og rosiner. Dessuten kan brune bananer gå i røren i stedet for søpla. Saftige og deilige muffins, og perfekte å fryse ned - så har du spennende matpakkemat klar til travle morgener!
Bananmuffins

Ingredienser

  • 2 stk overmodne bananer
  • 2 stk egg
  • 1 dl nøytral olje (f.eks solsikkeolje)
  • 2 store ss honning
  • 100 g hvetemel
  • 100 g havregryn eller havremel
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts kanel
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, og ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall.
  • Mos bananene med en gaffel, og rør inn eggene. Rør til slutt inn olje og honning.
  • Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, for da kan muffinsene bli seige.
  • Vend rosiner inn i røren, før du har den over i muffinformer. Fyll opp ca 2/3 av formen.
  • Stek midt i ovnen i ca 18 minutter. Sjekk med en stekepinne etter 15 minutter, og stek litt lenger om deter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn. La stå i formen i 5 minutter, før du løfter de forsiktig ut av formen og avkjøler på rist.
Skriv ut oppskriften