Disse pølsebrødene er nesten som de man finner i butikken, bare enda litt bedre. Takket være et dampbad i ovnen blir disse myke og luftige, og ved å lage de selv kan du lage de med den toppingen du ønsker. Som hvite eller svarte sesamfrø, eller kanskje du har noen minipølser som trenger noen minibrød. Du bestemmer selv.
porsjoner8stk
Ingredienser
3dlmelk
12gfersk gjær/ 2 ts tørrgjær
2tssukker
1/2ssferskere bakst
1stort egg
450ghvetemel
1,5tssalt
2ssromtemperert smør
1egg til pensling
Hvite sesamfrø eller annen topping etter eget ønske
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene unntatt salt og smør i en bolle. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt tilslutt inn smør og salt. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
Del deigen i ca 8. Rull de til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige brødene, men tynnere. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de littflate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 grader. Hev brødene til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og penslepølsebrødene, og dryss over sesamfrø. Stek i 15-20 minutter til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Spis samme dag eller frys ned i brødposer.