Vaffel med Smashsaus! Her får du søtt, salt og sprøtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som passer perfekt til helgekosen.
Ingredienser
Vaffelrøre
2stkegg
1dlsukker
2dlskummet kulturmelk
1,5dlhelmelk
1dlvann
350ghvetemel
0,5tsIdun natron
1tsbakepulver
1tsvaniljesukker
0,5tskardemomme
125gsmeltet smør
Vaffel topping
Kirsebær og vanilje-is
Smash! saus
Litt hele Smash! (Kan droppes)
Fremgangsmåte
Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
Server de nystekte vaflene med din favoritt-is, smash! saus og litt hele smash (kan droppes). Her har vi brukt vanilje- og kirsebær-is, en helt fantastisk kombinasjon med den litt salte smashsausen. Også veldig godt med skogsbær-is, sjokolade eller vanilje.