- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform med 24 cm diameter.  
- Smelt smøret og blend kjeks og smør sammen i en mixer. Press kjeksmulene i bunnen på formen og to tredjedeler opp langs kanten. Sett kaldt. 
- Rør kremost, 200 g sukker, appelsinskall og vaniljesukkeret/essensen sammen. Pisk inn ett og ett egg av gangen til du har en tykk og slett krem. Rør inn fløten og hell røren i formen og jevn ut toppen.  
- Stek i 50 minutter til kaken er gylden og ganske fast. Avkjøl kaken i formen, dekk med plast og avkjøl helt i kjøleskapet.  
- Rør maizenaen ut med 2 ss av saften fra de tinte bærene. Rør bær, resten av sukkeret, sitronskallet og maizenaen sammen. Varm opp og kok ett par minutter til det tykner, men før bærene kollapser. Avkjøl.  
- Ta kanten forsiktig av springformen, og hell skogsbær-blandingen på toppen.