Bakt ostekake med skogsbær
Med denne oppskriften på bakt ostekake med skogsbær får du en frisk og himmelsk smakfull kake!
porsjoner8
Ingredienser
Kakebunn
- 250 g Digestive-kjeks
- 125 g smør
Ostekrem
- 750 g Philadelphiaost
- 200 g sukker
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 4 st egg
- 1,5 dl kremfløte
- Finrevet skall av 1 appelsin
Skogsbærsaus til topping
- 2 ts Maizena
- 400 g frosne skogsbær (tines opp før bruk)
- 50 g sukker
- 1 ts finrevet sitronskall
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform med 24 cm diameter.
- Smelt smøret og blend kjeks og smør sammen i en mixer. Press kjeksmulene i bunnen på formen og to tredjedeler opp langs kanten. Sett kaldt.
- Rør kremost, 200 g sukker, appelsinskall og vaniljesukkeret/essensen sammen. Pisk inn ett og ett egg av gangen til du har en tykk og slett krem. Rør inn fløten og hell røren i formen og jevn ut toppen.
- Stek i 50 minutter til kaken er gylden og ganske fast. Avkjøl kaken i formen, dekk med plast og avkjøl helt i kjøleskapet.
- Rør maizenaen ut med 2 ss av saften fra de tinte bærene. Rør bær, resten av sukkeret, sitronskallet og maizenaen sammen. Varm opp og kok ett par minutter til det tykner, men før bærene kollapser. Avkjøl.
- Ta kanten forsiktig av springformen, og hell skogsbær-blandingen på toppen.