Banankake med sjokolade er en lettlaget og saftig kake, som er helt perfekt å lage når bananene har ligget på kjøkkenbenken litt for lenge 🍌. Her får man både bakt en fantastisk kake – og man bidrar til å forhindre matavfall! Sånt liker vi! 😍
Forvarm ovnen til 180 grader. Mos bananene i en bakebolle med en gaffel. Pisk inn egg, olje og vaniljeessens.
Rør at det tørre sammen i en egen bolle. Grovhakk sjokoladen. Vend det tørre og ⅓ av sjokoladen inn i det våte. Rør til du har en jevn røre, men ikke mer. Ellers kan kaken bli seig.
Smør en brødform. Ha en strimmel bakepapir i bunnen og opp langs langsidene av formen. Hell i røren. Del den siste bananen på langs og legg på toppen av røren. Dryss over resten av sjokoladen.
Stek midt i ovnen i 50-60 min: til en fyrstikk eller grillpinne kommer tørr ut når du stikker den i kaken. Steketiden varierer etter størrelsen på bananene og eggene, og fra ovn til ovn. Hvis det er våt røre på pinnen etter 50 min steker du i 3-5 min til, til kaken er gjennomstekt. Dra en kniv langs kanten av kaken, og hvelv den over på en rist.