Banankake med sjokolade
Banankake med sjokolade er en lettlaget og saftig kake, som er helt perfekt å lage når bananene har ligget på kjøkkenbenken litt for lenge 🍌. Her får man både bakt en fantastisk kake – og man bidrar til å forhindre matavfall! Sånt liker vi! 😍
Ingredienser
Kakerøre:
- 4 stk overmodne / brune bananer
- 3 stk egg
- 1 dl solsikkeolje
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 400 g hvetemel
- 0,5 ts kanel
- 100 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts flaksalt
- 50 g melkesjokolade
- 50 g mørk bakesjokolade
Annet:
- 1 stk ekstra banan til toppen
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader. Mos bananene i en bakebolle med en gaffel. Pisk inn egg, olje og vaniljeessens.
- Rør at det tørre sammen i en egen bolle. Grovhakk sjokoladen. Vend det tørre og ⅓ av sjokoladen inn i det våte. Rør til du har en jevn røre, men ikke mer. Ellers kan kaken bli seig.
- Smør en brødform. Ha en strimmel bakepapir i bunnen og opp langs langsidene av formen. Hell i røren. Del den siste bananen på langs og legg på toppen av røren. Dryss over resten av sjokoladen.
- Stek midt i ovnen i 50-60 min: til en fyrstikk eller grillpinne kommer tørr ut når du stikker den i kaken. Steketiden varierer etter størrelsen på bananene og eggene, og fra ovn til ovn. Hvis det er våt røre på pinnen etter 50 min steker du i 3-5 min til, til kaken er gjennomstekt. Dra en kniv langs kanten av kaken, og hvelv den over på en rist.