Bløtkake med sjokoladekrem er en kake de aller fleste liker og er en fin kake å lage til fest. Kaken passer til de fleste anledninger. Det er i grunn bare pynten som skiller hvilket type selskap kaken skal serveres – bruk fantasien!
litt appelsinjuice eller sukkerlaken fra hermetisk frukt til dynking av kakebunnene
Fremgangsmåte
Sjokoladebunn
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn mel, kakao og bakepulver og vend forsiktig sammen.
Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell massen i formen. Vi bruker her en form på 24 cm i diameter.
Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 - 35 minutter. Avkjøles i formen etter steking.
Montering
Skjær rundt kanten av formen når sukkerbrødet er avkjølt. Ta ut av formen og fjern bakepapiret.
Velg om du vil ha to eller tre lag med krem. Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen samtidig som du skjærer inn mot midten. Bruk en skarp kniv.
Pisk kremfløten til krem.
Hakk sjokoladen og smelt i en bolle over et vannbad etter anvisning på pakken. Ta litt av kremen og bland inn i sjokoladen, før du blander inn resten av sjokoladen.
Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og dynk med juice eller sukkerlake fra hermetisk frukt. Legg på et godt lag med syltetøy.
Legg på et lag med sjokoladekrem og stryk ut med en palett eller stekespade. Husk at du skal ha igjen krem til å stryke utenpå kaken. Gjenta prosessen med neste kakebunn. Legg på toppen til slutt. Ha på resten av sjokoladekremen og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket.
Pynt kaken etter eget ønsker, gjerne med bringebær og blåbær.