Bløtkake med sjokoladekrem
Bløtkake med sjokoladekrem er en kake de aller fleste liker og er en fin kake å lage til fest. Kaken passer til de fleste anledninger. Det er i grunn bare pynten som skiller hvilket type selskap kaken skal serveres – bruk fantasien!
porsjoner13
Ingredienser
Sjokoladebunn
- 5 stk mellomstore egg
- 125 g sukker
- 100 g hvetemel
- 25 g kakao
- 1 ts bakepulver
Sjokoladekrem
- 6 dl kremfløte, pisket
- 150 g 55% mørk sjokolade
Annet fyll
- 200 g bringebærsyltetøy
- litt appelsinjuice eller sukkerlaken fra hermetisk frukt til dynking av kakebunnene
Fremgangsmåte
Sjokoladebunn
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn mel, kakao og bakepulver og vend forsiktig sammen.
- Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell massen i formen. Vi bruker her en form på 24 cm i diameter.
- Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 - 35 minutter. Avkjøles i formen etter steking.
Montering
- Skjær rundt kanten av formen når sukkerbrødet er avkjølt. Ta ut av formen og fjern bakepapiret.
- Velg om du vil ha to eller tre lag med krem. Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen samtidig som du skjærer inn mot midten. Bruk en skarp kniv.
- Pisk kremfløten til krem.
- Hakk sjokoladen og smelt i en bolle over et vannbad etter anvisning på pakken. Ta litt av kremen og bland inn i sjokoladen, før du blander inn resten av sjokoladen.
- Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og dynk med juice eller sukkerlake fra hermetisk frukt. Legg på et godt lag med syltetøy.
- Legg på et lag med sjokoladekrem og stryk ut med en palett eller stekespade. Husk at du skal ha igjen krem til å stryke utenpå kaken. Gjenta prosessen med neste kakebunn. Legg på toppen til slutt. Ha på resten av sjokoladekremen og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket.
- Pynt kaken etter eget ønsker, gjerne med bringebær og blåbær.