Ha alle tørre ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med romtemperert smør og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Rull deigen til en "pølse" og del den opp i 20 like store deigemner. Trill emnene ut til fingertykke pølser som formes til små knuter. Legg knutene på stekebrett med bakepapir og etterhev under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Pensle med sammenpisket egg og strø på anisfrø. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Stek knutene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Tips!
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil knutene holde seg ferske og fine lenger!