Boller med anis
Hvetebakst med smak av anis gir en ny smaksopplevelse. Disse kan gjerne spises sammen med godt smør og ost!
porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig:
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 1000 g hvetemel
- 180 g sukker
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 2 ts anisfrø
- 180 g romtemperert smør eller margarin
- 5 dl kald melk eller vann
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
- Ha alle tørre ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med romtemperert smør og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Rull deigen til en "pølse" og del den opp i 20 like store deigemner. Trill emnene ut til fingertykke pølser som formes til små knuter. Legg knutene på stekebrett med bakepapir og etterhev under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Pensle med sammenpisket egg og strø på anisfrø. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek knutene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.