Hjemmelagde brownies med marsipan og hasselnøtter smaker så godt! Kaken er laget med ekte sjokolade, og den kan stekes i en rund eller firkantet kakeform.
porsjoner12
Ingredienser
150gsmør
200gODENSE Mørk 55 % sjokolade
3stkmellomstore egg
200gsukker
100ghvetemel
100ghasselnøtter
100gODENSE Ekte marsipan(med 50 % mandler)
Fremgangsmåte
Start med å smeltesmøret i en kjele og sett til side. Hakk sjokoladen fint og rør sammen med det smeltede smøret til sjokoladen er smeltet.
Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel i eggeblandingen og rør det sammen med sjokoladesmøret. Skjær marsipanen i små terninger og vend dem forsiktig i deigen sammen med hakket hasselnøtter.
Hell deigen i en kvadratisk smurt bakeform ca. 20 x 26 cm eller i en rund kakeform som er 24 cm i diameter. Stek brownien på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt innen servering. Dryss litt melis på toppen innen servering!
Tips og triks
Brownien er godt egent til å fryses ned, men husk å pakk den godt inn i en frysepose!