Brytebrød er et brød man lett bryter av brødstykker ved servering. Det er enkelt å lage, dekorativt og passer fint å servere ved siden av mye god mat. Lag brytebrødet i en rund eller en rektangulær bakeform.
Start med å løse gjæren opp i melken, og hell i en bakebolle for en kjøkkenmaskin. Rør inn egget og tilsett de øvrige ingrediensene.
Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10- 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Du kan selvsagt elte deigen får hånd om du ikke har en kjøkkenmaskin. Elting for hånd vil dog ta litt lenger tid og krever litt mer håndkraft!
Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i ca. 10 like store biter, form dem runde legg i en smurt rund form ca. 24 cm i diameter. Dekk til med plast og la heve til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensle brytebrødet med sammenvispet egg, og strø over frøene.
Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 25 - 30 minutter til det har fått en fin og gyllen farge på toppen.
Avkjøl brytebrødet på rist etter steking.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Luftigere Bakst i oppskriften, vil brødet holde seg ferskt å fint lenger. Baker du brødet dagen før det skal serveres, er det kjempelurt å bruke produktet!