Cupcakes er rett og slett en minikake eller en porsjonskake. Den kan lages i muffinsformer eller i små kopper eller krus som tåler høy varme. I vår cupcakes oppskrift, lager vi vaniljemuffins med smørkrem hvor vi har hvit sjokolade i. Det gir ekstra smakfulle cupcakes.
Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Ha romtempererte egg og sukker i en bolle, og pisk til eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver i eggedosisen. Ha i melk, smeltet smør og vaniljeessens og bland alt godt sammen til en jevn og klumpfri røre.
Fyll mellomstore muffinsformer med røre. Det er viktig at du ikke fyller mer enn ¾ fulle, da muffinsene hever en del. Bruker du muffinsformer av papir, kan det være praktisk å sette de i en muffinsform av aluminium. Da holder formene seg stabile i formen under steking. Stek de midt i ovnen i ca. 10 minutter. Følg med. Stikk dem gjerne med en kakepinne for å se om de er ferdige. Kommer den ut uten rester på seg, er den ferdig. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking. I mellomtiden kan du lage smørkremen.
Smørkrem
Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad eller på svak varme i en mikrobølgeovn. Bland melis og romtemperert smør sammen i en kjøkkenmaskin eller visp. Tilsett smeltet hvit sjokolade og visp sammen til en luftig krem.
Del kremen i 3 like store deler, og ha i henholdsvis rød og lilla konditorfarge i to av de tre delene og bland til du får de fargene du ønsker deg. Legg en skje av hver farge i kantene på en sprøytepose og la kremen blande seg når du sprøyter den på muffinsene. Pynt muffinsene med din favorittpynt!
Tips og triks
Oppbevaring
Cupcakes med krem kan oppbevares i romtemperatur i 24 timer, men holder seg best kjølig (opp til 5 dager). Muffinsene kan fryses ned uten krem og tas opp etterbehov. Tines i ca. 1 time på kjøkkenbenken før kremen sprøytes på.