Ekstra grove hamburgerbrød er et sunnere alternativ til fine brød. Denne oppskriften er laget av bakermester Ørjan Eriksen fra Baker- og Konditorlandslaget, for Idun Mors hjemmebakte.
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle sammen med smuldret gjær og maltekstrakt. Hell i 3/4 av vannet og elt deigen sammen med eltekrok på laveste hastighet i 5 minutter. og middels på hastighet i 8 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger, resten av vannet og elt i 2 - 3 minutter til. Dekk til bakebollen, og la deigen forheve i 2 timer, eller til den er dobbelt så stor.
Del deigen i 10 like store deler à ca. 100 gram, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 20 - 30 minutter. Trykk deretter bollene flate med håndbaken, dekk til igjen og fortsett å heve til dobbelt størrelse i ca. 60 minutter.
Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme. Pensle hamburgerbrødene med vann og strø på med sesamfrø.
Stek hamburgerbrødene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Spiser du ikke alle hamburgerbrødene med det samme, kan de fryses og tas opp etter behov.
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil hamburgerbrødene holde seg ferske og fine lenger!