Ha alle ingrediensene for deigen i en bakebolle med væsken og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
I mellomtiden lages krymmel som skal på toppen av kaken. Bland alle ingredienser i en bolle og kan sammen med hendene til det smuldres opp i små biter.
Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 20 cm og legg i en bakeform i noenlunde samme størrelse. Dekk til med plast og la deigen etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Formvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
Pensle toppen med sammenvispet egg. Fjern kjernen på eplene og skjær i tynne skiver som legges på toppen. Strø over krymmelet og høvlede mandler til slutt.
Stek kaken på nederste rille i ca. 15 – 20 minutter eller til den har fått en pen og gyllen farge på toppen.
Skjær eplekaken opp i biter og servér.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil kaken holde seg fersk og fin lenger. Det er spesielt nyttig hvis du skal bake kaken dagen før den skal serveres.