Hjemmebakte grove pitabrød med godt fyll passer ypperlig som turmat, i matpakken på skolen, eller på jobben for den saks skyld. Pitabrødene vi har bakt her, er grove og metter lengre enn fine brød. Ønsker du allikevel å bake fine pitabrød, kan du erstatte det sammalte melet med fint hvetemel.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
Del deigen opp i 16 like store emner. Trill til boller, kjevle de flate (ca. 15 cm i diameter) og legg på stekebrett med bakepapir. Etterhev pitabrødene utildekket i ca. 20 minutter. Deretter snus de forsiktig og heves videre utildekket i 20 minutter til. De skal heves utildekket for å bli litt tørre, slik at de blåser seg godt opp under steking. Forvarm i mellomtiden ovnen til 250 grader.
Stek pitabrødene midt i ovnen i ca. 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil de blåse seg opp, slik at det danner seg en "lomme" innvending. Avkjøl pitabrødene på rist etter steking.
Snitt halve pitabrødet langs kanten og fyll det med ønsket pålegg.
Tips og triks
Etter steking, legg pitabrødene under i et klede slik at de ikke tørrer ut. Pitabrødne er også godt egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Husk å pakk de inn i tette fryseposer.