Go Back
+ servings

Gulrotrundstykker med solsikkefrø

Hjemmelagde, grove og saftige gulrotrundstykker med solsikkefrø - deilig til helgefrokosten!
Nystekte gulrotrundstykker på en asjett.
porsjoner20

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 350 g sammalt hvetemel (grov)
  • 1 dl hvetekli
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 dl revet gulrøtter
  • 50 g Idun Fersk Gjær Original
  • 1 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
  • 4 ss soya, raps- eller solsikkeolje
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 2,5 dl kald melk

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
  • Del deigen opp i 20 like store deler (ca. 90 g) og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.
  • Pensle rundstykkene med vann og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl på rist etter steking.

Tips og triks

Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil rundstykkene holde seg ferske og fin lenger!
Skriv ut oppskriften