Gulrotrundstykker med solsikkefrø
Hjemmelagde, grove og saftige gulrotrundstykker med solsikkefrø - deilig til helgefrokosten!
porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig:
- 500 g hvetemel
- 350 g sammalt hvete, grov
- 1 dl hvetekli
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 dl revet gulrøtter
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 4 ss soya, raps- eller solsikkeolje
- 2,5 dl kaldt vann
- 2,5 dl kald melk
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Del deigen opp i 20 like store deler (ca. 90 g) og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.
- Pensle rundstykkene med vann og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Tips!
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil rundstykkene holde seg ferske og fin lenger!Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker