Gulrotrundstykker med solsikkefrø
Hjemmelagde, grove og saftige gulrotrundstykker med solsikkefrø - deilig til helgefrokosten!
porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig:
- 500 g hvetemel
- 350 g sammalt hvete, grov
- 1 dl hvetekli
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 dl revet gulrøtter
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 4 ss soya, raps- eller solsikkeolje
- 2,5 dl kaldt vann
- 2,5 dl kald melk
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Del deigen opp i 20 like store deler (ca. 90 g) og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.
- Pensle rundstykkene med vann og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl på rist etter steking.