Rundstykker uten melk
Rundstykker uten melk får en sprø og fin konsistens som mange foretrekker, fremfor myke rundstykker som det ofte blir med bruk av melk. Rundstykkene er lette å lage og smaker godt til frokostbordet.
porsjoner20
Ingredienser
- 5,2 dl kaldt vann
- 25 g fersk gjær original
- eller 2,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær original
- 630 g hvetemel
- 100 g sammalt rugmel, grovmalt
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.
- Elt deigen sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 35 cm. Del opp i ca. 20 briketter/rektangler og legg på stekebrett med bakepapir.
- Dekk til og etterhev til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
- Rundstykkene stekes i ca. 15 - 18 minutter og avkjøles på rist etter steking.