Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rundstykker uten melk
Rundstykker uten melk får en sprø og fin konsistens som mange foretrekker, fremfor myke rundstykker som det ofte blir med bruk av melk. Rundstykkene er lette å lage og smaker godt til frokostbordet.
porsjoner
20
Ingredienser
5,2
dl
kaldt vann
25
g
fersk gjær original
eller 2,5
ts
Idun Tørrgjær Original
630
g
hvetemel
100
g
sammalt rugmel
(grovmalt)
0,5
ss
Idun Ferskere Bakst
(valgfritt)
1
ts
salt
1
ss
sukker
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.
Elt deigen sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 35 cm. Del opp i ca. 20 briketter/rektangler og legg på stekebrett med bakepapir.
Dekk til og etterhev til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
Rundstykkene stekes i ca. 15 - 18 minutter og avkjøles på rist etter steking.
Tips og triks
Ved bruk av
Idun Ferskere Bakst
, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger.
Skriv ut oppskriften