Frokostrundstykker med gulrot
Frokostrundstykker bakt med raspede gulrøtter og toppet med solsikkefrø, smaker godt til frokostbordet. I denne oppskriften bruker vi bakehjelpemidlene Luftigere og Ferskere bakst, som gjør at rundstykkene blir luftigere og holder seg ferske og fine lenger. Deigen kan også kaldheves – se baketips under oppskriften.
porsjoner15
Ingredienser
GJÆRDEIG
- 50 g fersk gjær original
- 5 dl kald melk
- 2,5 ts salt
- 180 g sammalt hvete, grov
- 1 ss luftigere bakst (valgfritt)
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 75 g grovt raspet gulrot
- ca. 600 g hvetemel
- gresskarkjerner til topping (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Vask og skrell gulroten og rasp den på et rivjern.
- Smuldre den ferske gjæren i en bakebolle med den kalde melken. Rør rundt til gjæren er løst opp.
- Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk til bakebollen med plast eller et klede og forhev deigen i ca. 30 minutter.
- Del deigen i 15 like store deler, trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle rundstykkene med vann og strø over solsikkebrød.
- Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.