Hjemmelaget riskrem hører julen til og er en tradisjonell dessert i Skandinavia. I nabolandene Danmark og Sverige er det ganske vanlig å blande inn hakkede mandler i riskremen. Her har vi valgt å lage en deilig mandelcrumble, som med sin nydelige konsistens og smak passer perfekt som topping til riskremen.
Kok opp grøtrisen etter anvisning på pakken. Sett til side og la grøten avkjøles helt. Den kan gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Visp fløte, Idun Vaniljeessens og sukker til luftig krem. Rør i den kalde risgrøten til massen er jevn.
Rød saus
Ha vann og saft i en kjele og gi det et raskt oppkok og trekk kjelen til siden. Blir sausen stående og koke, blir den fort grå og seig.
Rør potetmel ut i kaldt vann til den bli jevn og glatt. Tilsett potetmelblandingen i den varme saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Avkjøl sausen litt og sett den gjerne i kjøleskapet til dagen etter.
Mendelcrumble
Rør alle ingrediensene sammen. Bre utover på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175°C i 10-15 minutter. Rør litt underveis så det blir jevnt stekt.
Avkjøl på stekebrettet.
Tips og triks
Lag gjerne riskremen, den røde sausen og mandelcrumble dagen før den store dagen, så får du litt bedre tid til å tilberede hovedretten.