Hjemmelaget riskrem
Oppskrift på hjemmelaget riskrem med mandelcrumble Hjemmelaget riskrem hører julen til og er en tradisjonell dessert i Skandinavia. I nabolandene Danmark og Sverige er det ganske vanlig å blande inn hakkede mandler i riskremen. Her har vi valgt å lage en deilig mandelcrumble, som med sin nydelige konsistens og smak passer perfekt som topping til […]

porsjoner4
Ingredienser
RISKREM:
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 4 dl ferdig kokt risgrøt
- smak grøten til med noen dråper Idun Mors hjemembakte - MANDELESSENS
HJEMMELAGET RØD SAUS:
- 2 dl rød husholdningssaft
- 3 dl vann
- 1 ss potetmel
- 2 ss vann
MANDELCRUMBLE:
- 40 g ODENSE Ekte Marsipan (med 50% mandler)
- 40 g romtemperert smør
- 40 g sukker
- 40 g mandelmel
- 40 g hvetemel
- 1 klype salt
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts kanel
Fremgangsmåte
- RISKREM:
Kok opp grøtrisen etter anvisning på pakken. Sett til side og la grøten avkjøles helt. Den kan gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter. Visp fløte, vaniljeessens og sukker til luftig krem. Rør i den kalde risgrøten til massen er jevn. - RØD SAUS:
Ha vann og saft i en kjele og gi det et raskt oppkok og trekk kjelen til siden. Blir sausen stående og koke, blir den fort grå og seig. Rør potetmel ut i kaldt vann til den bli jevn og glatt. Tilsett potetmelblandingen i den varme saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Avkjøl sausen litt og sett den gjerne i kjøleskapet til dagen etter. - MANDELCRUMBLE: Rør alle ingrediensene sammen. Bre utover på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Rør litt underveis så det blir jevnt stekt. Avkjøl på stekebrettet.