Search
Close this search box.

Karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding må være en av julens beste desserter! Vi anbefaler å servere den med pisket krem, toppet med en nydelig karamell- eller fudgesaus fra Idun. Flere av julens dessert-oppskrifter finner du lenger ned på siden.
Karamellpudding
porsjoner5

Ingredienser

Til glasering:

  • 1 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 1 liters ildfast sylindrisk form

Karamellpudding:

  • 5,5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang (eller 1 ts vaniljeessens)
  • 1 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 3 stk eggeplommer

Annet:

Fremgangsmåte

  • Glasering:
    Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Varm opp på medium varme og rist litt på kjelen underveis til alt sukkeret har smeltet og fått en gylden farge. Ikke la deg friste til å røre i karamellen, da kan det komme sukkerkrystaller i karamellen som ikke vil smelte.
    Hell karamellen i en liten brødform. Vend forsiktig rundt på formen så sidene blir dekket av karamell. Om karamellen kjølner før du rekker å få alle sidene perfekt dekken, så gjør ikke det noe. Når karamellen slutter å renne setter du formen opp ned på en tallerken. Sett til side.
  • Karamellpudding:
    Forvarm ovnen til 175 grader.
    Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang, frø og melk i en kjele og varm opp til melken ryker. Trekk til side og sett på lokk. Så får vaniljestangen trukket mens du gjør resten klart.
  • Pisk sukkeret inn i eggene og eggeplommene til alt er godt blandet og litt luftig. Ta vaniljestangen ut av melken. Pisk i eggene mens du heller i den varme melken i en tynn stråle. Sil blandingen over i den glaserte formen.
  • Sett formen i en langpanne i den nederste delen av ovnen. Hell varmt vann i den ildfaste formen så det står ett godt stykke opp langs den glaserte formen.
    Skru temperaturen til 165 grader. Reguler temperaturen underveis i stekingen. Vannet må ikke koke for da blir puddingen pipet. Det vil si at små luftbobler går igjennom puddingen og lager små faste striper/kanaler i den.
  • Bak puddingen i omtrent 40 minutter eller til det ikke fester seg noe på en nål eller pinne når den blir stukket i puddingen. Avkjøl til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  • Hvelv karamellpuddingen over på et fat og server med pisket krem, toppet med karamell fudgesaus.

Tips og triks

Tips! Når man lager hjemmelaget karamellpudding starter du man ved å glasere formen med karamell. Da får puddingen ligget og godgjort seg i karamell over natten, og blir enda bedre!
Skriv ut oppskriften

Julens desserter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Annet
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Høst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Vale
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Annet
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Høst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Vale
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Hjemmelaget riskrem

Hjemmelaget riskrem

Ostekake med pepperkakesaus

Ostekake med pepperkakesaus

Vaniljeis med pepperkakesaus

Vaniljeis med pepperkakesaus

Pavlovakrans

Pavlovakrans

Ostekake med pepperkakebunn

Ostekake med pepperkakebunn

Pepperkakeiskrem

Pepperkakeiskrem

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top