Search
Close this search box.

Karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding må være en av julens beste desserter! Vi anbefaler å servere den med pisket krem, toppet med en nydelig karamell- eller fudgesaus fra Idun. Flere av julens dessert-oppskrifter finner du lenger ned på siden.
Karamellpudding
porsjoner5

Ingredienser

Til glasering

  • 1 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 1 liters ildfast sylindrisk form

Karamellpudding

  • 5,5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang (eller 1 ts Idun Vaniljeessens)
  • 1 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 3 stk eggeplommer

Annet

Fremgangsmåte

Glasering

  • Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Varm opp på medium varme og rist litt på kjelen underveis til alt sukkeret har smeltet og fått en gylden farge. Ikke la deg friste til å røre i karamellen, da kan det komme sukkerkrystaller i karamellen som ikke vil smelte.
  • Hell karamellen i en liten brødform. Vend forsiktig rundt på formen så sidene blir dekket av karamell. Om karamellen kjølner før du rekker å få alle sidene perfekt dekken, så gjør ikke det noe. Når karamellen slutter å renne setter du formen opp ned på en tallerken. Sett til side.

Karamellpudding

  • Forvarm ovnen til 175°C.
    Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang, frø og melk i en kjele og varm opp til melken ryker. Trekk til side og sett på lokk. Så får vaniljestangen trukket mens du gjør resten klart.
  • Pisk sukkeret inn i eggene og eggeplommene til alt er godt blandet og litt luftig. Ta vaniljestangen ut av melken. Pisk i eggene mens du heller i den varme melken i en tynn stråle. Sil blandingen over i den glaserte formen.
  • Sett formen i en langpanne i den nederste delen av ovnen. Hell varmt vann i den ildfaste formen så det står ett godt stykke opp langs den glaserte formen.
  • Skru temperaturen til 165°C. Reguler temperaturen underveis i stekingen. Vannet må ikke koke for da blir puddingen pipet. Det vil si at små luftbobler går igjennom puddingen og lager små faste striper/kanaler i den.
  • Bak puddingen i omtrent 40 minutter eller til det ikke fester seg noe på en nål eller pinne når den blir stukket i puddingen. Avkjøl til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  • Hvelv karamellpuddingen over på et fat og server med pisket krem, toppet med Idun Karamellsaus.

Tips og triks

Når man lager hjemmelaget karamellpudding starter du man ved å glasere formen med karamell. Da får puddingen ligget og godgjort seg i karamell over natten, og blir enda bedre!
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Pavlovakrans

Pavlovakrans

Ostekake med pepperkakesaus

Ostekake med pepperkakesaus

Hjemmelaget riskrem

Hjemmelaget riskrem

Scroll to Top